Wagyu från Australien

Westholme är en av världens mest erkända och etablerade producenter av Wagyukött utanför Japan.

Uppfödningen består av så kallad F1 Wagyu där avelstjuren är 100% fullblodswagyu som korsas med den lokala rasen Mitchell, en ras som trivs i norra Australien. Lugna, robusta kor med en stark moderdrift och fina ätegenskaper. Tillsammans ger det riktigt bra förutsättningar till ett fantastiskt gott kött.

Uppfödningen sker från 15 olika boskapsstationer i Queensland och Northern Territory i norra Australien, de vidsträckta betesmarkerna här har länge varit bra områden för boskapsuppfödning.
Djuren strövar fritt på milsvidder av land, kalvarna föds i det fria och stannar i sina familjegrupperför att förbli lugna och avslappnade. Trots storleken är miljön noggrant övervakad med både satellitteknik och inspektioner på plats.

Waguy från Australien

Djuren har alltid tillgång till skugga, rent vatten och näringsrik mat. Betesmarkerna varieras löpande för att säkerställa den bästa tillgången nu och för kommande säsonger. Efter två år av fritt betande flyttas korna till rymliga foderstationer. Under minst 330 dagar består fodret av en egenutvecklad noggrant utvald spannmålsblandning, som till en stor del odlas på plats. Resultatet blir ett kött med fin marmorering, god konsistens och en extraordinär smak.

Köttets marmorering graderas på en skala 0-9, vi har till en början marmoreringsgrad 4-5 i lager och kan komplettera med högre marmoreringsgrader efter beställning.

SORTIMENT:
• RYGGBIFF
• ENTRECÔTE
• FLANKSTEK
• FLAPSTEAK
• TENDERSTRIP
• PICANHA